I en travel hverdag er det perfekt med avslappende aktiviteter blant kjente og kjære i nabolaget. Meyerhagen benyttes året rundt men på våren og sommeren er det hektisk aktivitet. Grilling, lek med barna, solbading, et glass vin, utelunch, vennetreff, middag i det fri, sene sommerkvelder og 17. mai-feiring er noen gode eksempler på ren hygge.

Stadig flere barn vokser opp i Oslo by, og de har det helt topp. I bakgården møter de jevnaldrende lekevenner samtidig som de voksne kan slå av en prat med hyggelige naboer mens leken pågår for fullt. Klatring, sykling, fotball, vannlek, ballspill og alt mulig annet er noe av det barna gjør sammen i Meyerhagen.

 

«Pappa, jeg vil ut i bakgården»

Barna bestemmer og bra er det. Å møte jevnaldrende lekevenner er viktig for barn. Det er med på å utvikle barns sosiale ferdigheter og i Meyerhagen ligger alt til rette for at barn skal få en trygg, god og inspirerende oppvekst. Hagen er lukket og trygg for barna og det er så lett å møtes. Da må de voksne bare henge med.

 

Slapp av i solen

I hagen er byens yrende liv «langt» unna. På en sommerdag blir det varmt og deilig i bakgården og kvartalet skjermer godt for vinden. Hvis du ønsker å ha en rolig dag kan det være godt å bare slappe av på gresset i en solstol med noe godt drikke til. Å lese en bok eller høre på musikk anbefales, da senker både pulsen og skuldrene seg.

 

Venner og familie på besøk

Venner eller familiemedlemmer som kommer til Meyerhagen for første gang blir overrasket over hvor stor og fin bakgården er. Vi hører alltid noe positivt fra førstegangsbesøkere.

 

Vi møtes i bakgården

Hverdagstrivsel er viktig. På ettermiddagene møtes barn og voksne i Meyerhagen. Det er et naturlig samlingspunkt hvor praten går. Store og små temaer diskuteres og det føles bra å ha gode naboer rundt seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Alltid noe å pusle med

Mange liker å holde på med små sysler. Det kan være å vanne, klippe, luke, plante, feie eller lignende for å holde Meyerhagen i stand. Ikke organisert, ikke noe press, bare ren skjær arbeidsglede. Vi setter stor pris på det engasjementet mange har for å ta vare på vår felles hage. Å holde på ute er en avslappende aktivitet i en ellers hektisk hverdag. Eller man kan stelle sykkelen som skal brukes neste dag eller preparere ski til helgens langtur i marka.

 

Sport og spill

Meyerhagen inviterer til aktiviteter av ulike slag. Fotball, badminton, bordtennis forekommer til stadighet. Barn og unge er kreative i leken, det kan være å leke gjemsel, lage paradis eller mye annet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tid for feiring

17. mai i Oslo er fantastisk, og hektisk. Mange bruker bakgården som samlingssted for familie, venner (og naboer) etter en festdag til fots. Det er ekstra godt å komme hjem og nyte ettermiddagen og kvelden. Når kvelden ebber ut er boligen kun noen skritt unna. Da er det luksus.

Bursdager og andre begivenheter blir ofte feiret i hagen. Den er så stor at det er nok plass til alle.

 

Gode naboer

Et godt naboskap er viktig for trivselen. Mange kjenner hverandre godt allerede, og nye som kommer til i Meyerhagen blir forhåpentligvis raskt kjent med sine naboer.

 

«Kan Sebastian bli med meg hjem?»

Jonas på fire spør ekstra pent om nabogutten kan få bli med han hjem. I Meyerhagen flyr det barn på kryss og tvers og vennskap etableres og videreutvikles.