Calendar iconAlt som spirer og gror

Under opparbeidelsen av Meyerhagen ble det plantet et stort antall forskjellige vekster. Mange spirer måtte til for å gjøre bakgården grønn og innbydende. De har vokst seg til og Meyerhagen er i dag frodig og flott å se på. Ved hjelp av landskapsarkitekt Johan Østengen, som var prosjektleder for utformingen, har vi laget en oversikt over alt som spirer og gror i Meyerhagen.

Klatreplanter

Klatreplantene har gitt gårdsrommet grønne vegger. Det ble plantet villvin, klatreslirekne, klematis, humle og pipeholurt. Disse fikk hjelp til å klatre de første årene. Plantene ledes opp langs klatreanordning.

Ved eventuell fasadeutbedringer kan klatreplantene skjæres helt ned. Dette gjøres av fagpersonell. Eføy og klatrebeinved er plantet som bunndekkere, men disse har begynt å klatre på veggene.

Trær

Trærne har gitt frodighet i et høyere sjikt enn øvrig beplantning og skjul for bl.a fugler. Trærne kan beskjæres i høyden, bredden og tynnes i kronene.

Dette utføres av en kvalifisert arborist. Trærne på plassen i Frimannsgate 24b beskjæres slik at de ikke kommer over de nederste balkongene. Magnolia, de eksotiske trærne i bakgården, blomstrer intenst før 17. mai.

Magnoliatreet blomstrer. Klematis.

Magnoliatreet blomstrer. Klematis.

Barlind

Barlinden har gitt gårdsrommet et innslag av grønt også om vinteren når alle de andre plantene sover. Det skulle ikke være nødvendig å beskjære barlinden, men hvis plantene ser for ujevne ut eller har fått brune kvister kan de toppes over en sidegrein vår eller høst. Barlind tåler godt beskjæring. Barlind er giftig, men den plantede sorten skal ikke ha bær. Skulle man likevel få i seg deler av planten, ring Giftinformasjonssentralen tlf. 22 59 13 00.

Syriner og alperips

Syrinene gir fin blomstring tidlig på våren og for lov til å vokse fritt. Alperipsen danner presise og stramme hekker ved de frittliggende småhusene i kvartalet og rundt grusplassen i Wesselsgate 9. Syrinene beskjæres i utgangspunktet bare ved at døde greiner fjernes, evt. at det tynnes noe innover i buskene etterhvert.

Stauder

Staudene gir gårdsrommet et rikt blomsterflor hele sesongen. Staudene blomstrer i gult, blått og rødt og er plantet etter himmelretningene. De staudene som er plantet er robuste, velprøvde arter som krever lite stell annet enn luking, gjødsling og vanning. Dødt plantemateriale og visne blomster kan fjernes, men det er ikke nødvendig. Noen av staudene blir høye, og kan trenge støtte for ikke å velte. I begynnelsen av vekstsesongen kan enkle gitterstøtter settes opp.

Blomsterløk

Det er satt ned krokus i plenen under det store treet i Frimannsgate 24b. Krokusen blomstrer tidlig, før det er aktuelt å slå plenen, så de kan bare ”leve sitt eget liv”.